5 voordelen van een houten vloer

Informatie

Overweeg je een nieuwe vloer, maar twijfel je of een houten vloer iets voor jou is? Wij hebben de vijf belangrijkste voordelen van een houten vloer voor je op een rijtje gezet! Zo kan jij een weloverwogen beslissing maken, passend bij jouw wensen.

1. Een houten vloer brengt sfeer

Hout is een natuurproduct en brengt daardoor een warme en uitnodigende sfeer in huis. Elke houten plank is uniek; er is geen enkel deel hetzelfde. Dit geeft je vloer een authentiek karakter en maakt het een echt pronkstuk in je interieur. Bovendien is hout neutraal en past het in vrijwel elk interieur, van modern tot klassiek. 

2. Echt hout, echt duurzaam

Een houten vloer is een duurzame investering. Mits goed onderhouden, kan een houten vloer namelijk een leven lang meegaan. Een groot voordeel van hout is dat het meerdere keren machinaal geschuurd en behandeld kan worden. Hierdoor kan de uitstraling van de vloer weer als nieuw zijn, of juist helemaal veranderen naar wens. Dit maakt een houten vloer niet alleen duurzaam maar ook kosteneffectief op de lange termijn. Zo geniet je niet alleen van een prachtige vloer, maar ook van een verantwoorde keuze voor het milieu.

3. Goede match met vloerverwarming

Houten vloeren voelen van nature warm en comfortabel aan. In combinatie met vloerverwarming wordt het wooncomfort nog verder verhoogd. Hout heeft een hogere warmteweerstand dan andere materialen zoals tegels, pvc of gietvloeren, maar houdt daardoor de warmte veel langer vast. Dit maakt een houten vloer energiezuiniger en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Bovendien bespaar je op je energierekening dankzij de efficiënte warmteverdeling. Lees meer over parketvloeren en verwarming in deze blog

4. Weinig onderhoud

Het onderhoud van een houten vloer is eenvoudig en vergt weinig tijd. Als de vloer goed gelakt is, volstaat regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met een geschikte reiniger. Bij een geoliede vloer dien je periodiek onderhoudsolie te gebruiken om de vloer in topconditie te houden. Dankzij deze eenvoudige handelingen blijft je houten vloer jarenlang mooi en hygiënisch.

5. Herstelbaar

Een van de grootste voordelen van houten vloeren is dat ze herstelbaar zijn. Ontstaan er diepe krassen of putten in de vloer? Geen probleem! Een houten vloer kan, in tegenstelling tot andere materialen, opnieuw geschuurd en anders behandeld worden. Hierdoor ziet de vloer er weer als nieuw uit en kun je zelfs kiezen voor een compleet nieuwe look. Om je hierin te ontzorgen bieden wij parket onderhoud service aan.

Houd van hout!

Een houten vloer biedt dus een tal van voordelen die het overwegen meer dan waard zijn. Het is een sfeervolle, duurzame en gemakkelijk te onderhouden keuze die perfect samengaat met vloerverwarming. Bovendien is een houten vloer herstelbaar, waardoor je jarenlang van een prachtige en unieke vloer kunt genieten. 

Hopelijk heeft deze blog over de voordelen van een houten vloer je geholpen om de juiste keuze te maken. Maak een afspraak in de showroom voor meer advies en ontdek alle mogelijkheden van houten vloeren.

Meer blog berichten